Diskussion inom ABM
Inledning Arkiv Bibliotek Museer Allmänt Nyhetsbrev
Diskussionslistor och -forum

Det finns en rad e-postlistor och andra forum för diskussion inom ABM-området. Här finner du adresser och anmälningsanvisningar för de flesta svenska och några med andra spridningsområden.

Vissa listor är modererade - dvs en person har ansvaret för att innehållet följer ämnet och inte är anstötligt. Andra listor är friare i sin utformning men har ändå någon ansvarig och en rad regler.

Det är t ex vanligt att man inte sänder bilagor till diskussionslistor även om några listor accepterar detta.

Respektera de olika listornas regler.

Regler och annan information brukar skickas ut tillsammans med någon form av bekräftelse om att du blivit registrerad. Det kan också behövas att du bekräftar på något sätt. Använd samma epostadress som du vill ta emot meddelandena på när du anmäler dig.

En del listor har webbarkiv där du kan ta del av tidigare diskussion eller söka i gamla inlägg. Ibland finns svaret på din fråga där redan.

META - Kunskap om kunskap sammanställer kontaktinformationen kring dessa listor men har inget ansvar för innehållet eller de åsikter som framförs. Deltagarantal är ungefärligt och hämtade från resp lista.

Om du saknar någon lista eller forum, eller vill komplettera information får du gärna sända ett meddelande om detta till Hans Rengman.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function MYSQL_CONNECT() in /www/webvol11/1d/ed886h3i2u7ckom/meta.se/public_html/html/invv/listor/inc/connect.inc:2 Stack trace: #0 /www/webvol11/1d/ed886h3i2u7ckom/meta.se/public_html/html/invv/listor/index.php(101): include() #1 {main} thrown in /www/webvol11/1d/ed886h3i2u7ckom/meta.se/public_html/html/invv/listor/inc/connect.inc on line 2